Про користь суші та ролів — думка дієтологів

Суші-вечері смачні, але корисні вони? Тут ми розберемо переваги для здоров’я, а також те, який варіант страви краще вибирати і на що звертати увагу, коли справа доходить до замовлення доставки ролів.

В Японії один з найвищих показників тривалості життя в світі. Образ харчування японців сприяє довголіттю. Одним з найбільш часто вживаних страв в Країні висхідного сонця є суші, традиційне блюдо, в якому приправлений коротко зернистий рис готується з оцтом і подається з начинками та добавками, такими як овочі, риба і морепродукти.

Тут ми трохи докладніше розповімо про суші, користь для здоров’я від їх вживання, а також дамо схвалені дієтологами поради для більш здорового харчування і того, на що слід звертати увагу переглядаючи меню.

Що таке суші?

Один загальний інгредієнт серед всіх типів суші, за винятком сашимі, які являють собою окремий шматок тонко нарізаної сирої риби або м’яса, — це рис. Рис готують з оцтом і іншими приправами, які допомагають йому зберігати форму, додають смакові якості. Суші бувають різних форм і видів:

  • маки — роли з рисом, водоростями та різними начинками;
  • нігрі — рис, покритий сирою рибою;
  • темакі — роли, в яких водорості норі використовуються в якості обгортки та наповнені рисом, рибою і / або овочами.

Користь суші та ролів для здоров’я

Якщо ви не їсте суші, ви втрачаєте не тільки смачну їжу, але і її корисні властивості. Якщо ви вже є шанувальником страви, вам сподобається більше дізнатися про те, чому воно корисно для вас.

Риба — здоровий джерело білка. Білок допомагає насититися, бо він довше перетравлюється, тому їжа приносить більше задоволення. Якщо ви любите рибу, то суші — відмінний спосіб отримати порцію нежирного білка. Якщо ви вегетаріанець або веган, ви також можете насолоджуватися ролами, приготованими з рослинними білками, такими як тофу, це дозволить задовольнити рекомендовану добову норму білкової їжі.

Жирна риба, така як лосось, найбільш поширений інгредієнт суші, містять EPA (ейкозапентаєнова кислота) і DHA (докозагексаєнова кислота), жири омега-3, які необхідні для здоров’я серця.

Риба також містить більше вітаміну D і B12, ніж інші продукти, і є джерелом необхідних мінералів, включаючи селен, цинк і йод.

Суші харчування

Що робить роли улюбленою їжею, так це їх нескінченне поєднання інгредієнтів, що створюють широкий спектр складних, але спокусливих смаків. Від свіжих шматочків сашимі до знаменитого ролу «Каліфорнія» і нарізаного гребінця в мережі ресторанів «Евразія» ви можете спробувати суші на будь-який смак.

Найкраще завжди читати опис ролів, щоб знати, що в них, перш ніж замовляти. І, якщо ви все ж вирішите замовити будь-які фірмові роли, насолоджуйтеся ними в помірних кількостях.

Приправи та інші добавки

Багато хто любить вмочати суші та сашимі в соєвий соус. Якщо полити їх соєвим соусом, природний смак риби буде пригнічений. А з точки зору харчування соєвий соус містить 879 мг натрію на кожну столову ложку. Поточні дієтичні рекомендації рекомендують не більше 2300 мг натрію в день, що еквівалентно 1 чайній ложці солі. Іншими словами, якщо ви додаєте приблизно одну столову ложку соєвого соусу в блюдо для умочування, ви споживаєте більше однієї третини денної норми споживання.

Але не хвилюйтеся! Ви як і раніше можете насолоджуватися смаком, вибравши варіант соусу з низьким вмістом натрію. Ви також можете спробувати тамарі, який схожий на соєвий соус, але зазвичай не містить глютену.

Замість соєвого соусу ви можете надати суші та сашимі додатковий пікантний смак, поєднуючи його з невеликою кількістю васабі.

Якщо вам не подобаються будь-які додаткові ароматизатори, подумайте про те, щоб з’їсти шматочок або два маринованого імбиру. Традиційно маринований імбир їдять між різними видами суші, щоб очистити смакові рецептори та відчути насичений смак наступних шматочків.

Здебільшого рекомендується як і у випадку з будь-якою іншою їжею дотримуватися здорового глузду, не переїдати, вибирати блюдо з найбільш корисними інгредієнтами, але якщо ви не часто їсте суші, можна замовити все, що вашій душі завгодно в цей момент, і збалансувати добове харчування під час їжі та перекусів протягом решти дня.

Джерело інформації: мережа ресторанів «Евразія» в Києві https://evrasia.in.ua/

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *